Doneaza

You are here: Home / Doneaza
        Asociatia Today AutoKarma este o entitate non-profit incearcand sa aduca o raza de soare semenilor nostri carora viata nu le-a fost asa de darnica. Tocmai de aceea, membrii nostri fondatori nu primesc nici un beneficiu in urma actiunii de voluntariat desfasurata in cadrul acesteia.
        Ajungem in casele oamenilor afectati de indiferenta celor care ar trebui sa le poartede grija .
        Incercam sa fim acolo unde problemele financiare impiedica mersul firesc al lucrurilor.
        Copiii sunt generatia care ne va reprezenta in viitor. Putem sa investim in sanatatea, educatia si consilierea lor. De aceea , majoritatea proiectelor noastre sunt indreptate catre ei.
        Un gest de bunavointa si simpatie de la fiecare, fie cat de mic, poate insemna un mare pas pentru cineva care s-a nascut sau a devenit vitregit de ceea ce unii dintre noi o numesc “soarta”
        Nu de putine ori ne-am pomenit spunand “saracul de el, bine ca n-am fost eu in locul lui”. Simpatia si empatia merg mana in mana cu fiinta umana. Ne-am nascut oameni, hai sa ne purtam omeneste.
.
        Dacă sunteți nemulțumit de cum cheltuiește statul banii dvs., aveți ocazia, ca în fiecare an, să depuneți Declarația 230 prin care puteți dona până la 3,5% din impozitul pe venit. Practic, banii respectivi nu vor mai fi păstrați de stat. Așadar, sumele pot merge, de exemplu, către ONG-ul nostru care ajută copiii săraci, animale etc.
.

        Ce este Declarația 230 și cine trebuie să o completeze?

Declarația sau formularul 230 reprezintă cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat. Formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care:

• realizează din România venituri din salarii şi asimilate salariilor
• venituri din pensii
• venituri din activităţi independente/activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit,
• venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reţine la sursă,
• venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real
• venituri din cedarea folosinţei bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit, în următoarele situaţii:
– au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, conform legii, şi solicită restituirea acestora;
– dispun asupra destinaţiei sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii sau unităţilor de cult.

        De unde puteți descărca Declarația 230?

        Declarația 230 se poate descărca de pe site-ul ANAF sau de aici (varianta precompletată cu datele asociaţiei noastre).
        În ceea ce privește completarea, este una dintre cele mai simple. Today AutoKarma pune la dispoziţie o variantă precompletată cu datele noastre, dvs. trebuie doar să vă adăugaţi datele personale.

        Unde depuneți formularul?

        Acesta trebuie depus online prin email la todayautokarma@gmail.com, ori prezentându-vă fizic la sediul nostru (Bucureşti, Sector 1, Strada Măgireşti, Numărul 5-7), sau trimis prin poştă la adresa mai devreme menţionată.

        Care este termenul de depunere al Declarației 230 în 2022?

        În 2022, Declarația 230 trebuie depusă până la 25 mai.
        Practic banii respectivi oricum sunt încasați de stat. Singurul lucru pe care îl puteți face este să le dați o destinație, să se întâmple ce vreți dvs. cu ei.

O viata mai buna pentru un viitor mai bun !

CONT BANCAR ING RON:

RO51INGB0000999907481312